marți, 19 martie, 2024

Stadiul lucrărilor la varianta de ocolire a Bârladului – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că lucrările la viitoarea variantă de ocolire a Bârladului au avansat și sunt într-o nouă etapă, și anume pregătirea terenului pentru construcția a peste 20 de podețe, de pe întregul traseu al construcției.

În paralel, în cursul acestei săptămâni au continuat și lucrările de relocare a utilităților și de execuție a lucrărilor de umplutură în strat. Și de această dată, detaliile tehnice ale stadiului în care se află lucrările au fost furnizate cu ocazia unei vizite de lucru pe care primarul Dumitru Boroș și consilierul personal Iulian Bîca au făcut-o pe șantierul șoselei.

„S-au finalizat fundațiile indirecte, unde au fost deja realizate coloanele, la culeea 1 și 2. Acum se lucrează între kilometrii 6 + 700 metri – 7 + 600 metri, unde s-a finalizat decaparea și s-a stabilizat solul cu lianți hidraulici. De asemenea, la pasajul de la kilometrul 6 + 700 metri s-au terminat lucrările de consolidare a terenului de fundare cu piloți prin vibropresare iar astfel putem spune că s-a finalizat pregătirea pentru construcția celor peste 20 de podețe de pe traseul construcției. Până la finele acestei săptămâni finalizăm și lucrările de vibropresare la cea de-a doua traversare peste râul Bârlad. Continuăm lucrările de relocare utilități de telecomunicații iar organizarea de șantier se menține completă și funcțională pentru stadiul actual al lucrării”, a informat George Stoian, supervizorul lucrărilor din partea CNAIR.

„Stadiul lucrărilor de pe șantier este într-o continuă dinamică și am observat, de la o săptămână la alta, că șantierul este tot mai activ. Din câte am înțeles, lucrările mari la acest obiectiv abia de-acum vor începe cu adevărat și mă refer aici la traversările peste râul Bârlad și peste calea ferată, întrucât construcția podețelor este doar o etapă de mici dimensiuni pentru această investiție. Oricum, în continuare, asigur bârlădenii că, împreună cu membrii cabinetului meu, cu domnul Iulian Bîca în special, urmărim atent stadiul lucrărilor și chiar ne dăm concursul oriunde este nevoie pentru ca lucrarea să se desfășoare în scenariile stabilite, astfel încât să se poată finaliza la termen”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că licitația organizată de CNAIR pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Concept Infrastrade Logistic SRL Botoșani, iar proiectant este Search Corporation SRL București. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a proiectului este de 186.557.576,44 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img