vineri, 29 martie, 2024

Stare de urgenta in Justitie: Ludovic Orban anunta posibila suspendare a unor termene

Distribuie:

Publicat:

Ludovic Orban a anunţat duminică seara, într-o conferinţă de presă din izolare, că starea de urgenţă ar putea însemna, în justiţie, amânarea unor termene, cum ar fi termenele de decădere. Premierul a afirmat acest lucru răspânzând la o întrebare a reporterului STIRIPESURSE.RO.

REPORTER: "Întrebarea mea vizează posibilitatea adoptării unor măsuri care să reducă necesitatea deplasării. Aveți în vedere suspendarea unor termene procedurale? De exemplu a termenelor de decădere? Se știe ca una dintre problemele care ar putea apărea vizează depăşirea termenelor pentru a contesta anumite măsuri sau pentru a solicita anumite drepturi în instanţă. Nu vorbim despre limitarea dreptului de acces la justiție, care nu poate fi făcută nici măcar în stare de necesitate, ci de prelungirea unor termene, pentru cazul de forță majoră."

LUDOVIC ORBAN: "Limitarea accesului la justiţie nu este permisă. Aici am discutat cu ministrul Justiţiei. Există propuneri de a include în planul de măsuri aferente decretului de instituire a stării de urgenţă. Nu le cunosc în detaliu, dar ele există în propunere, urmând să vedem cu exactitate ce măsuri vor fi adoptate."

Președintele Klaus Iohannis a anunţat sâmbătă seara că a decretat stare de urgență începând de luni. În România, numărul de bolnavi de coronavirus a ajuns astăzi la 139.

"Noul guvern, împreună cu mine, ne vom dedică toate energiile 100% pentru a gestiona eficient această criză și evident, după ce se termină această criză, pentru a guverna foarte bine pentru români. Este foarte important că măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, să fie luate în așa fel încât să prindă. Pentru a face posibil această lupta cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare", a anunțat Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img