vineri, 19 aprilie, 2024

Starea de urgenta isi intra in drepturi: S-au inchis locurile de joaca din Craiova; Politia va sta de paza sa nu intre nimeni

Distribuie:

Publicat:

Toate locurile de joacă din Craiova au fost dezinfectate, de marţi vor fi închise, iar poliţiştii locali vor verifica să nu intre nimeni, anunţă autorităţile locale, citate de Mediafax.

Numărul locurilor de joacă este de 85, aflate pe domeniul public din Craiova. Acestea au fost dezinfectate de către angajaţii societăţii de salubritate din oraş, cu substanţe biocide care nu produc reacţii adverse asupra populaţiei. Măsura este luată în contextul epidemiei de coronavirus.

“Am demarat de astăzi (n.r. marţi) procesul de igienizare și dezinfectare al locurilor de joacă din Craiova. Imediat după, vom închide aceste locuri de joacă pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19. În această perioadă dificilă aş vrea să mulțumesc tuturor părinților care înțeleg că prin evitarea locurilor de joacă protejază sănătatea copiilor. Poliţia locală va verifica respectarea acestei decizii şi va lua toate măsurile necesare pentru ca ea să fie respectată şi pusă în aplicare”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Cei care nu respectă măsura nu vor fi amendaţi. “Măsura nu este una “represivă”, decizia nu este una ce îngrădește drepturile cetățenilor garantate prin Constituție. Este o măsură luată la nivel local și apelăm la buna credință a locuitorilor. În concluzie, nu se vor da amenzi, cel puțin deocamdată. În funcție de situația la nivel național și în conformitate cu decretul emis ieri se pot aplica și sancțiuni pe viitor”, anunţă reprezentanţii Primăriei Craiova

În Dolj, marţi, 166 de persoane se aflau în carantină, iar 935, autoizolate la domiciliu. Nouă persoane diagnosticate cu COVID-19 sunt internate în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, trei fiind din Dolj.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img