vineri, 29 martie, 2024

Stari frecvente de nervozitate? Iata cum sa te echilibrezi usor

Distribuie:

Publicat:

Stresul si viata agitata imping oamenii la stari de depresie, nervozitate, stari care afecteaza negativ organismul. Oamenii care au astfel de stari ajung sa nu mai dea randament in activitatea lor, sa prezinte un dezinteres total fata de ceea ce inainte le placea si sa nu-si mai asume nici o responsabilitate. Ajung sa ia medicamente antidepresive spre a se simti un pic mai bine si a-si putea continua viata. Daca au si un temperament nervos (sunt agitati, nu stau niciodata locului, au musculatura putin dezvoltata, sunt slabi, instabili si impulsivi) este si mai rau pentru ca pot obosi si enerva si pe oamenii din jur.

La femei, starile de nervozitate si iritabilitate pot sa apara atunci cand corpul galben secreta un hormon numit progesteron, in partea a doua a ciclului menstrual. Atunci femeile pot suferi de migrene, tulburari alergice, congestii ale sanilor, edem al picioarelor, balonari si dureri abdominale. Ele au nevoie de sedative pe baza de plante pentru a se calma si simti mai bine. Femeile gravide pot fi de asemenea nervoase, dar si femeile aflate la menopauza. Pentru o echilibrare a starilor interioare, organismul are nevoie de anumite medicamente care sunt recomandate de un medic ginecolog. Unele tincturi din plante (de exemplu, salvie) sunt eficiente in perioada de menopauza pentru calmarea starilor de nervozitate. Un efect bun il are si somnul, acesta calmeaza nervii si relaxeaza organismul. Somnul are rolul de a facilita odihna sistemului nervos si ajuta in mentinerea sanatatii acestuia.

Cand ai crize de nervozitate este bine sa-ti masori imediat tensiunea arteriala. Cu siguranta starile de nervi iti dau senzatia de ameteala, dar si dureri intense de cap sau de ceafa, ceea ce arata ca ti-a crescut tensiunea arteriala. Mai mult decat atat, ar trebui sa faci un control medical deoarece este posibil sa fii hipertensiv si sa ai nevoie de un tratament cu medicamente pentru prevenirea complicatiilor. Medicamentele sunt importante, insa ele nu vindeca ci doar ajuta in reglarea tensiunii arteriale. Incearca sa duci o viata cat mai putin stresanta, cu putine situatii conflictuale, fara surescitari inutile, spre a-ti mentine sanatatea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img