News Flash:

Start pentru campania electorala. Lista candidatilor la primaria municipiului resedinta de judet

8 Mai 2016
1314 Vizualizari | 0 Comentarii
Vineri 6 mai,a debutat campania electorala. Cea oficiala, reglementata de lege. Cea neoficiala se simte deja de saptamani bune, fie ca ne uitam prin oras, la puzderia de bannere, corturi si mesh-uri, fie ca luam corespondenta din cutia postala.

Iata lista candidatilor inscrisi in cursa pentru fotoliul de primar al municipiilor resedinta de judet.
1. Vasile Paval – PSD
2. Christian Pavelescu – ALDE
3. Alecsandru Volocaru – PND
4. Ioan Aionoae – FDIN
5. Marius Marian Arcaleanu – PNL
6. Marius Acasandrei – PMP
7. Ovidiu Mihaita Baetu – UNPR
8. Gicu Cristinel Pascal – PRU
9. Marius Adrian Stancu – PSRO

Majoritatea comunelor sau cartierelor din orase nu au apa curenta si canalizare, dar chiar si asa, in multe zone s-au construit parcuri de sute de mii de euro, amenajate in mijlocul campului. In orase se toarna asfalt si se plandeaza flori si copacei la preturi mult supraevaluate. Marile probleme ale administratiilor locale fac referire la preturi supraevaluate a tot felul de bunuri – unele inutile – si la promisiuni fanteziste, trecand prin fondurile europene pierdute si carentele majore de integritate.

Fata de alegerile locale precedente, cele de pe 5 iunie prezinta o noutate esentiala: presedintii de consilii judetene nu vor mai fi alesi direct, ci prin votul consilierilor judeteni, alesi, la randul lor, pe lista de partid. Dincolo de avantajul major pe care-l confera partidelor mari, modificarea mai are un efect: raman in centrul atentiei doar candidatii la functia de primar. Iar dintre acestia, sunt avantajati, evident, primarii in functie si, in cazul in care acestia nu au mai intrat in cursa, candidatii cu notorietate.
La fiecare patru ani, asistam in campanie la acelasi tip de discurs. In principal primarii in functie aspiranti la un nou mandat rostesc angajamente de genul „Vreau sa duc la capat proiectele cetatenilor!”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1003 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020637 (s)