joi, 28 martie, 2024

Statele Unite şi europenii, pregătiţi să compenseze parţial o eventuală lipsă a gazului rusesc

Distribuie:

Publicat:

Statele Unite şi europenii au luat măsuri pentru a proteja aprovizionarea Europei cu gaz natural dacă Rusia va decide vreodată, în cazul unui conflict deschis, să închidă robinetul, a declarat marţi un înalt oficial de la Casa Albă, relatează AFP.

El a avertizat, de asemenea, Moscova împotriva oricărei ''instrumentalizări'' a vânzărilor sale de hidrocarburi: Rusia ''are nevoie de venituri din gaze şi petrol cel puţin atât cât are nevoie Europa de aprovizionarea cu energie''.

Statele Unite sunt pregătite, în cazul unui atac rus asupra Ucrainei, să interzică exportul de tehnologie americană către Rusia, a mai afirmat oficialul de la Casa Albă, potrivit Agerpres.ro.

''Opţiunile de control al exporturilor pe care le luăm în considerare împreună cu aliaţii noştri ar fi o lovitură gravă pentru ambiţiile lui (Vladimir) Putin de a-şi industrializa economia şi aceasta ar afecta domenii care sunt importante pentru el, de exemplu inteligenţa artificială, calculatoarele cuantice, apărarea, aerospaţialul şi alte sectoare cheie'', a precizat el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img