News Flash:

Statele Unite refuza sa ii acorde viza noului ambasador al Iranului la ONU

11 Aprilie 2014
2216 Vizualizari | 0 Comentarii
Statele Unite nu ii vor oferi viza de intrare pe teritoriul american noului ambasador al Iranului la Natiunile Unite, astfel ca acesta nu va putea ajunge la New York, unde este sediul ONU, anunta Casa Alba.

 "Am informat Natiunile Unite si Iranul ca nu ii vom oferi viza domnului Aboutalebi", a declarat Jay Carney, purtatorul de cuvant al Presedintiei Statelor Unite, citat de AFP.

In principiu, Statele Unite sunt obligate sa le acorde vize diplomatilor ONU.

Statele Unite contesta numirea diplomatului Hamid Aboutalebi in functia de ambasador al Iranului la Natiunile Unite, din cauza presupusului rol al acestuia in luarea de ostatici de la ambasada americana din Teheran, in anul 1979.

 "Numirea facuta de Iran pentru postul de ambasador la ONU nu este viabila", a comunicat Presedintia Statelor Unite, subliniind ca desemnarea lui Aboutalebi este "extrem de ingrijoratoare".

Senatul Statelor Unite a adoptat o rezolutie care ar bloca intrarea lui Hamid Aboutalebi pe teritoriul Statelor Unite daca acesta ar vrea sa mearga la sediul ONU din New York.

Washingtonul afirma ca Hamid Aboutalebi a facut parte din grupul de studenti musulmani care au luat ostatici 52 de americani, 444 de zile, in sediul ambasadei SUA din Teheran, incepand din 1979.

Hamid Aboutalebi sustine ca nu a facut parte din grupul care a organizat luarea de ostatici din anul 1979, explicand ca el a fost chemat ulterior pentru a fi translator in negocieri.

statele unite new york onu casa alba
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048271 (s)