News Flash:

STATISTICA: Circa 300 de tatici au grijã de bebelusii lor in judetul VASLUI

16 Mai 2014
2926 Vizualizari | 0 Comentarii
Un numãr de 304 tatici din judetul Vaslui stau acasã, fiind in concediu de crestere a copilului maternitate. In multe dintre situatii, mamele au avut un loc de muncã mai bine remunerat si au ales sã se intoarcã mai repede in campul muncii.

 “La aceasta orã, la nivelul judetului Vaslui avem 1.869 de beneficiari de indemnizatii de crestere a copilului, din care 1.565 sunt femei si 304 sunt barbati. Totodatã, au ales sã se revinã la locurile de muncã inainte de a termina perioada de crestere a copilului 399 de persoane, din care 158 sunt barbati. Toate aceste persoane au primit un stimulent financiar de 500 de lei pe lunã”, a spus Sorin Prepelita, director Agentiei Judetene de Plãti si Inspectie Socialã (AJPIS) Vaslui.

 Stimulentul financiar se acordã pe o perioadã de panã la doi ani, respectiv trei ani, in cazul copilului cu handicap. De acest drept beneficiazã mamele sau tatii care au ales sã rãmanã in concediul de crestere a copilului maxim un an si se intorc mai repede la servici. Mai exact, mamele primesc stimulentul cand nu mai beneficiazã de maternitate, iar tatii, de la nasterea copilului, in cazurile cand mamele continuã sã rãmanã in campul muncii, si dupã nastere. Prima optiune constã intr-un concediu de un an, cu un cuantum al indemnizatiei cuprins intre 600 si 3.400 lei. Numai parintii care au preferat prima variantã prevãzutã in lege pot apela la stimulentul de insertie, dacã se intorc la lucru mai devreme de un an. A doua optiune prevede un concediu de maternitate de doi ani, cu un cuantum al indemnizatiei cuprins intre 600 si 1.200 lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0857 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029141 (s)