News Flash:

Statuia fetitei care infrunta un taur pe Wall Street va fi mutata in fata Bursei din New York

25 Aprilie 2018
827 Vizualizari | 0 Comentarii
s604x0 fearless girl

Statuia "Fearless Girl" (fetita neinfricata), instalata in martie 2017 in fata unui taur pe Wall Street, va fi mutata in fata Bursei din New York, a anuntat joi primarul Bill de Blasio, care a indicat faptul ca si taurele ar putea fi mutat, informeaza AFP.

Inca de la instalarea ei, lucrarea care reprezinta o fetita cu barbia ridicata si cu mainile pe solduri, a devenit o atractie turistica in oras, in fata unui taur care simbolizeaza puterea pietei si a spiritului antreprenorial american.

Amplasarea statuii a constituit o lovitura de marketing geniala pentru societatea State Street Global Advisors, care a comandat lucrarea sculptoritei americane Kristen Visbal.

Grupul si-a dorit sa marcheze astfel Ziua internationala a femeii si a lansat o campanie pentru a incuraja societatile in care au investit sa includa un numar mai mare de femei in consiliile lor de administratie.

Instalata la inceput pentru doar o luna in extremitatea sudica a Broadway-ului, lucrarea a primit autorizatie de prelungire pana in martie 2018.

Pana la sfarsitul anului, ea va fi mutata in fata New York Stock Exchange, Bursa din New York, a precizat primarul intr-un comunciat.

"Asteptam cu nerabdare sosirea statuii pe noul amplasament", a comentat Thomas Farley, presedinte al NYSE. Pentru el, statuia este "un simbol al parcursului nostru catre egalitate".

Mutarea va pune astfel capat polemicii aparute in urma declaratiilor sculptorului italiano-american Arturo Di Modica, creatorul lucrarii "Charging Bull". Artistul considera ca plasarea statuii unei fete intr-o atutudine de fronda transforma complet, fara acordul sau, sensul lucrarii, instalata in decembrie 1989 si care celebreaza "forta si puterea poporului american".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0724 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023302 (s)