vineri, 29 martie, 2024

Statul prea mult pe scaun poate duce la boli de inimă, diabet sau AVC: Soluția la îndemâna tuturor pentru a nu te îmbolnăvi

Distribuie:

Publicat:

Dacă lucrezi mult așezat, ridicarea de pe scaun la fiecare jumătate de oră poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și a sănătății generale, arată un studiu apărut în American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism.

Mișcarea este esențială pentru toți oamenii, de toate vârstele, sănătoși sau bolnavi. Dacă o persoană sănătoasă poate practica aproape orice formă de mișcare, o persoană bolnavă trebuie să ceară sfatul medicului legat de ce fel de activitate fizică poate desfășura în siguranță; dar, de cele mai multe ori, există câte un fel de mișcare potrivită pentru aproape oricine.

Munca de birou, însă, sau orice alt job care implică statul pe scaun pentru mai multe ore la rând (șoferi, lucrători în fabrici etc.), poate veni cu neplăceri pentru sănătate. Fiecare oră petrecută stând pe scaun sau întins pe canapea crește riscul de sindrom metabolic și diabet de tip 2, avertizează oamenii de știință, potrivit doc.ro.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img