joi, 18 aprilie, 2024

Steaua s-a calificat matematic in preliminariile Ligii Campionilor

Distribuie:

Publicat:

Echipa antrenata de Laurentiu Reghecampf va juca in preliminariile Ligii Campionilor, in urma rezultatului din meciul Astra Giurgiu-Dinamo, partida incheiata cu victoria campioanei Romaniei, scor 4-2. Cu o etapa inainte de final, Steaua are patru puncte avans fata de Pandurii Tg. Jiu.

Steaua va juca in preliminariile Ligii Campionilor dupa rezultatul din partida Astra Giurgiu-Dinamo, scor 4-2. Cu o etapa inainte de final, echipa antrenata de Laurentiu Reghecampf are 40 de puncte, urmata de Pandurii Tg. Jiu, cu 36 de puncte si de Dinamo Bucuresti, cu 35 de puncte.

Steaua se va afla pe traseul non-campioanelor si nu va fi cap de serie in preliminariile Ligii Campionilor.

Steaua ar putea intra totusi in urna capilor de serie daca Fenerbahce castiga titlul in Turcia, Rostov sa termine in Rusia inaintea echipelor TSKA Moscova si Zenit, in Belgia, Gent sa ocupe locul secund in detrimentul formatiilor FC Brugge sau Anderlecht, iar Nice sa intreaca Lyon si Monaco in clasamentul final din Ligue 1.

In turul 3 preliminar al Ligii Campionilor vor intra 10 echipe pe traseul non-campioanelor, adica locurile 2 din Belgia, Elvetia, Grecia, Cehia, Rusia, Ucraina, Olanda, Turcia, plus ocupanta locului 3 din Franta. Pentru ca Steaua sa fie cap de serie, ar fi nevoie ca cinci formatii din campionatele mai sus mentionate, care vor termina pe locul secund, sa aiba un coeficient mai mic decat echipa antrenata de Laurentiu Reghecampf.

Turul 3 preliminar al Ligii Campionilor se va disputa in perioada 26-27 iulie (tur), 2-3 august (retur).

Romania va fi reprezentata in preliminariile Europa League de Pandurii Tg. Jiu, Viitorul. A treia echipa care va incerca sa patrunda in grupele Europa League se va alege intre CSMS Iasi sau de CSU Craiova, echipe care se lupta pentru primul loc in play-out.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img