marți, 19 martie, 2024

Stelian Ion sare in ajutorul judecatorilor: ‘Cand esti pur si simplu sufocat de sute de dosare, supraom daca ai fi este aproape imposibil sa faci minuni’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat că ministerul pe care îl conduce îşi propune să reducă gradul de încărcare pe judecător. ”În momentul în care eşti pur şi simplu sufocat de sute de dosare pe care le-ai în stânga, în dreapta ta şi care stau să cadă peste tine, supraom dacă ai fi este aproape imposibil să faci minuni”, a afirmat ministrul Justiţiei, potrivit news.ro.

”Îmi doresc o colaborare foarte bună cu CSM. Cum se va face acest lucru? Magistraţii trebuie să aibă mijloacele necesare, din punct de vedere material, din punct de vedere logistic, din punct de vedere uman, pentru a-şi face treaba. În momentul în care eşti pur şi simplu sufocat de sute de dosare pe care le-ai în stânga, în dreapta ta şi care stau să cadă peste tine, supraom dacă ai fi este aproape imposibil să faci minuni”, a declarat Stelian Ion la B1 TV, marţi seară.

Ministrul Justiţiei a declarat că ministerul pe care îl conduce trebuie să vină cu politici publice astfel încât magistraţii să aibă răgazul de a analiza dosare, fără vreo presiune.

”De aceea, Ministerul Justiţiei trebuie să vină cu politici publice legate de Justiţie, astfel încât gradul de încărcare pe judecător să nu mai fie atât de mare, să aibă răgazul necesar pentru a analiza fără presiune. De asemenea, presiune politică pe megistraţi nu trebuie să se pună în niciun moment şi aici şi CSM trebuie să aibă un rol important şi şi l-au manifestat de atâtea ori, în sensul că a luat atitudine, când au existat presiuni. Eu voi fi un ministru, poate printre primii care militează pentru limitarea atribuţiilor politicului, în raport cu procurorii”, a mai declarat Stelian Ion.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img