marți, 23 aprilie, 2024

Stelian Tanase: „Alegerile anticipate sunt unica solutie!”

Distribuie:

Publicat:

Liviu Dragnea si Gabriel Oprea se prefac ca nu inteleg revendicarile strazii si vor sa ramana la putere pana la alegerile parlamentare din toamna anului viitor, sustine politologul si scriitorul Stelian Tanase.

El considera ca alegerile anticipate reprezinta unica solutie de iesire din actualul marasm politic.

„Victor Ponta si-a dat demisia extrem de tarziu. El ar fi trebuit sa plece de la Palatul Victoria inca din momentul in care i-a fost demonstrat plagiatul – furtul intelectual este o acuzatie foarte grava pentru orice premier! Totodata, Ponta ar fi putut sa demisioneze dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale, cand devenise cat se poate de clar ca nu se mai bucura de o sustinere bine conturata.

In schimb, fiindca s-a tinut cu dintii de putere, Ponta a devenit din ce in ce mai putin legitim iar criza s-a accentuat. Tragedia de la clubul bucurestean Colectiv a pus pe tapet toate nemultumirile acumulate in timp. Confruntat cu oprobiul strazii, Ponta si-a dat demisia, in sfarsit. Se incheie o perioada istorica si intram in alta.

Deoarece liberalii stiu ca au o sustinere considerabila, vor alegeri anticipate. PSD nici nu se gandeste la asa ceva. Liviu Dragnea vrea sa limiteze esecul politic al PSD si incerca sa salveze aparentele doar prin demisia lui Victor Ponta. In realitate, pe Dragnea nu-l intereseaza deloc solicitarile strazii – el vrea doar ca PSD sa ramana la putere pana la alegerile parlamentare din toamna anului viitor. Or, strada vrea schimbari profunde, radicale, si nu o rocada operata intre Victor Ponta si altcineva. Cu toate acestea, strada nu va accepta un nou premier de la PSD.

UNPR si ALDE fug cat pot de anticipate – un astfel de scrutin ar spulbera ambele grupari. Personal, cred ca alegerile anticipate sunt unica solutie. De asemenea, importante sunt viitoarele negocieri pe care Iohannis le va purta cu partidele. Esential este ca personajele ce au starnit – prin abuzurile, coruptia si indiferenta lor – explozia strazii, sa nu se mai regaseasca in cadrul unei viitoare formule guvernamentale. Generalul inchipuit Gabriel Oprea este total nefrecventabil”, a declarat Stelian Tanase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img