vineri, 19 aprilie, 2024

Sticle cu alcool ascunse în bagaje

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati-rutier împreună cu lucrători vamali au descoperit 30 de sticle cu alcool, de provenieță Duty Free, ascunse în bagajele personale ale unui cetățean român.

În data de 12 mai a.c., în jurul orei 12.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier – I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, în calitate de pasager într-un  microbuz înmatriculat în Republica Moldova, un cetățean român în vârstă de 70 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, în bagajele bărbatului, mai multe sticle de băuturi spirtoase de proveniență Duty Free, fără documente de provenienţă.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totala de 594 de lei, persoana fiind sancționată de către Autoritatea Vamală cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img