joi, 25 aprilie, 2024

Stii ce bei? Iata metoda prin care poti verifica calitatea vinului: ”Vinurile seci sunt mai greu de contrafacut”, precizeaza specialistul

Distribuie:

Publicat:

Un fost degustator de vinuri ne explica unele detalii la care trebuie sa fim atenti atunci cand vrem sa alegem un vin bun. Primul lucru, spune el, la care sa fim atenti, este recipientul. „Un vin bun nu va fi neaparat scump, nici ambalat in vreun recipient sofisticat, dar nici intr-unul de plastic. Plasticul nu va fi niciodata folosit la vinurile de calitate”, spune Alexandru Sabau, un pasionat de viticultura si fost degustator de vinuri, potrivit adevarul.ro.

Dopul de pluta. Pe de alta parte, arata el, dopurile folosite la vinurile de calitate vor fi intotdeauna de pluta. „Dopurile din plastic sau cauciuc nu se folososesc la vinurile de calitate. Dar, la unele vinuri, se pot folosi, totusi, dopurile care se insurubeaza”, mai spune el.

Bicarbonatul de sodiu. Insa, dincolo de aceste mici detalii, el spune ca exista si o metoda prin care se poate verifica vinul. „Bicarbonatul de sodiu este cea mai simpla si mai la indemana metoda sa verifici continutul sticlei. O jumatate de lingurita de bicarbonat, pusa in-o jumatate de pahar de vin, o sa indice cu destula precizie calitatea vinului”, spune el.  Potrivit indicatiilor, vinul rosu de calitate isi va schimba culoarea in combinatie cu bicarbonatul, in timp ce vinul artificial, facut din pastile sau chimicale, isi va mentine culoarea. Numele producatorului, anul si soiul strugurilor folositi. De asemenea, el mai arata ca un vin de calitate trebuie sa aiba inscris pe eticheta numele producatorului, anul si soiul strugurilor folositi. „Vinurile seci sunt mai greu de contrafacut. Daca o sa turnati putin vin sec intr-un pahar cu apa, o sa observati ca se va pastra deasupra apei intr-un strat subtire. Cel artificial se va uniformiza imediat”, mai spune el, explicand de ce prefera vinurile seci.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img