vineri, 26 aprilie, 2024

Stii ce gust are piftia de post cu ciuperci? Iti spun eu: foarte bun. Merita incercata

Distribuie:

Publicat:

Raciturile sunt acele aperitive care deschid meniurile de sarbatoare. Dar poti prepara o piftie chiar si in perioada de post. Nu ai nevoie decat de gelatina si de legume si gata piftia de post cu ciuperci. Stim ca mai gustoasa este cea cu carne, indiferent de care, dar o poti incerca si pe aceasta pana la momentul festiv.

Ingrediente (4 portii):

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 4-5 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 teline
  • 4-6 tije de patrunjel verde
  • 1 gogosar murat, taiat felii
  • 4-6 catei usturoi
  • sare
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare:

Speli, cureti legumele si le pui la fiert, pentru 40 de minute, in doi litri de apa cu o lingurita de sare. In ultimele 10 minute, adaugi si ciupercile, taiate bucati. Scoti legumele, le scurgi bine si le tai dupa cum doresti. Adaugi in lichid si usturoiul pisat. Folosesti gelatina urmand instructiunile scrise pe ambalaj. Pui in castronele bucati de legume, felii de gogosar, patrunjel verde si umpli cu zeama in care au fiert legumele. Le acoperi cu hartie curata si le lasi la rece pana in momentul servirii.

Beneficii sanatate usturoi

De peste 20 de ani, usturoiul o fost subiectul a numeroase studii stiintifice, continand una dintre cele mai versatile substante naturale folosite pentru a ne mentine sanatosi – alicina.

Aceasta are proprietati antibiotice care se activeaza atunci cand usturoiul este taiat sau sfaramat si este responsabila de mirosul intepator si gust. De indata ce este absorbita in intestin, ea este eliminata prin intermediul plamanilor si pielii, de aceea cei care il consuma se confrunta cu o respiratie si transpiratie care ii poate tine pe cei din jur la distanta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img