joi, 18 aprilie, 2024

Stocurile de arme se golesc – ‘SUA nu vor putea furniza muniții de înaltă performanță Ucrainei la nesfârșit’ (CNN)

Distribuie:

Publicat:

Pe măsură ce se instalează prima iarnă completă a războiului dintre Rusia și Ucraina, SUA nu mai au la dispoziție unele sisteme de armament de înaltă performanță și muniții disponibile pentru a fi transferate Kievului, au declarat pentru CNN trei oficiali americani.

Tensiunea asupra stocurilor de arme – și capacitatea bazei industriale americane de a ține pasul cu cererea – este una dintre provocările cheie cu care se confruntă administrația Biden, în condițiile în care SUA continuă să trimită arme în valoare de miliarde de dolari Ucrainei pentru a sprijini lupta acesteia împotriva Rusiei. Unul dintre oficiali a declarat că stocurile de anumite sisteme sunt "în scădere" după aproape nouă luni de la trimiterea de provizii către Kiev în timpul războiului de mare intensitate, deoarece există o "cantitate finită" de stocuri excedentare pe care SUA le are la dispoziție pentru a le trimite.

Printre sistemele de armament pentru care există o preocupare deosebită în ceea ce privește acoperirea de către stocurile americane a cererilor ucrainene se numără muniția de artilerie de 155 mm și rachetele antiaeriene Stinger cu foc de umăr, au precizat sursele.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img