joi, 25 aprilie, 2024

Stocurile europene de gaze naturale din Europa au atins un nivel record

Distribuie:

Publicat:

Inventarele europene de stocare a gazelor naturale din Europa înregistrează un nivel ridicat de stocare a gazelor naturale, la 1 martie 2020 au fost de 60 la sută pline – cel mai înalt nivel înregistrat vreodată pentru începutul lunii martie, a declarat Administrația SUA pentru Informații Energetice (EIA), referindu-se la Agregatul de stocare a gazelor europene, notează azernews.az.

Inventarul de stocare a gazelor (AGSI +).„Nivelurile de stocuri europene pentru ianuarie și februarie 2020 au fost la nivelul cel mai ridicat înregistrat vreodată pentru acele luni.

Nivelurile ridicate de gaze naturale din Europa în stoc sunt rezultatul unei ierni blânde, care a limitat cererea de încălzire pe timp de iarnă și a creșterii importurilor de gaze naturale prin conducte și ca gaz natural lichefiat (GNL) ", a declarat EIA.

Vremea relativ ușoară de iarnă în Europa – și în special în nordul Europei, unde încălzirea cu gaze naturale este mai frecventă – a redus cererea de încălzire rezidențială și comercială, potrivit raportului.

„Drept urmare, retragerile de gaze naturale din depozit au fost mai mici decât media, ceea ce a dus la un nivel record al stocurilor din ianuarie și februarie.

Utilizarea capacității europene de stocare a gazelor naturale din prima zi a lunii martie a fost, de obicei, de 38%, în funcție de anii precedenți; în 2020, stocurile de gaze naturale din Europa au început luna martie cu 60% din capacitate ”, a declarat EIA.

Raportul arată că stocurile mari de gaze naturale au fost parțial rezultatul livrărilor record în Europa, atât prin conducte, cât și ca GNL în 2019.

„Importurile de GNL în Europa au fost relativ mici între 2012 și mijlocul anului 2018, dar au crescut substanțial în 2019, în medie 11 miliarde de metri cubi pe zi (mc / d) sau aproape de două ori volumul în cei doi ani anteriori.

Importurile de GNL au stabilit recorduri lunare de 14 miliarde / h în decembrie 2019 și februarie 2020 (excluzând reexporturile, unde o țară importă și apoi exportă GNL), ceea ce implică o capacitate de regasificare la nivel european de aproape 60% ”, a declarat EIA.

„Rusia și Statele Unite au crescut exporturile de GNL în Europa anul trecut cu aproximativ 1,4 Bcf / d și 1,5 Bcf / d, comparativ cu 2018. Statele Unite au fost cel mai mare furnizor de GNL în Europa din noiembrie 2019 și în februarie În 2020, importurile de GNL din Statele Unite au atins un nou nivel record la 5,1 Bcf / d – aproape dublul volumului celui de-al doilea furnizor din Europa, Qatar. "

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img