vineri, 29 martie, 2024

Strand inchis in municipiul Vaslui. Este al treilea an consecutiv. Nici la Barlad sau Husi, lucrurile nu stau altfel

Distribuie:

Publicat:

Bataie de joc sau, pur si simplu, o ignoranta a administratiei PSD din primaria municipiul Vaslui. Este al treilea an cand strandul din resedinta de municipiu e INCHIS. Vasluienii cu venituri medii nu isi permit sa se deplaseze pana la piscinile private. In acest fel, distractia de a inota este ingradita de un simplu fapt: INDIFERENTA.
Motivul invocat de autoritati pentru mentinerea piscinei locale este, pur si simplu scandalos. NU AU REUSIT SA ANGAJEZE UN SALVAMAR AUTORIZAT.

Lipsa banilor si canicula ii determina pe multi vasluieni sa se racoreasca in locuri nepermise. Pe o asemenea vreme torida, numarul celor care cauta racoarea este tot mai mare. Medicii ii avertizeaza insa ca se pot alege cu infectii grave la nivelul pielii, din cauza apei murdare. “Mersul la scaldat in locuri neautorizate si neverificate din punct de vedere bacteriologic poate fi un pericol pentru cei care aleg sa se racoreasca in aceste locuri. Pentru a evita imbolnavirea, cetatenii trebuie sa mearga la scaldat doar in locurile autorizate, care sunt verificate periodic de inspectorii DSP. Dorinta de racorire i-a determinat pe unii vasluieni sa mearga la scaldat in diferite lacuri, balti sau rauri. Constienti sau nu de pericolul la care se expun, si-au asumat orice risc. In anii trecuti, multi au ajuns la spital si au fost diagnosticati cu infectii bacteriene”, sustin reprezentantii DSP.

ACELAS LUCRU IL INTALNIM SI LA BARLAD

Nici in municipiul Barlad, lucrurile nu stau mai altfel. Fostul strand municipal a ajuns, intr-un fel sau altul, in mediu privat. Pe langa acesta mai sunt piscine private, insa nu toata populatia municipiului isi poate permite sa ajunga. Practic, nici aici, administratia nu s-a gandit deloc la bunastarea populatiei.

NICI LA HUSI, LUCRURILE NU STAU ALTFEL

Nici administratia huseana nu s-a gandit la bunastarea populatiei. Fostul strand municipal zace de ani buni in paragina, iar prea curand, lucrurile nu se vor schimba.

UN EXEMPLU PENTRU PRIMARII MARILOR MUNICIPII VASLUIENE ESTE PRIMARUL DIN COMUNA PADURENI

Situata la aproximativ 6 kilometri de Husi, comuna Padureni este singura din judet unde exista o piscina a comunitatii locale. Realizata in 2008, investitia a fost amortizata numai din banii de bilete, in trei ani. Costul intrarii este 5 lei, iar recordul celor care au venit intr-o singura zi la bazin a depasit 1.000 de persoane, prin rotatie. De la an la an, administratia modernizeaza spatiul de langa piscina, creand foisoare si spatii pentru sport si gratar.

“Nu a fost si nu este niciun moft aceasta piscina. Ideea o aveam de foarte multa vreme, inca de dinainte de Revolutie, dupa ce am observat ca tinerii se duc pe la iazuri neamenajate din comuna, unde se mai intamplau si tragedii. Acum putem spune ca aceasta piscina aduce si profit pentru comuna, cu care putem realiza alte investitii”, sustine primarul Temistocle Diaconu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img