vineri, 29 martie, 2024

Strat de zapada de pana la 10 centimetri pe Transagarasan

Distribuie:

Publicat:

Stratul de zapada atinge, miercuri, pana la 10 centimetri grosime pe DN 7C – Transfagarasan, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, circulatia in zona desfasurandu-se in conditii de iarna.

“In urma ninsorilor din ultimele 12 ore, stratul de zapada pe Transfagarasan este de 8-10 centimetri, ceea ce face ca pe tronsonul Cascada Capra (1.700 metri altitudine) in judetul Arges – Pilonul 2 Telecabina (1.600 metri altitudine) in judetul Sibiu, circulatia sa se desfasoare in conditii de iarna. In acest moment se intervine cu utilaje de deszapezire”, se precizeaza intr-un comunicat transmis de directorul Serviciului Public Judetean Salvamont Arges, Ion Sanduloiu.

Salvamontistii ii sfatuiesc pe soferi sa nu circule pe Transfagarasan decat daca au autoturismul echipat pentru iarna, respectiv daca au anvelope de iarna, lanturi antiderapante, lopata si nisip.

Traseele montane din judetul Arges sunt in continuare deschise, dar turistii care intentioneaza sa le parcurga trebuie sa aiba echipament corespunzator constand in coltari, piolet sau bete de schi si imbracaminte specifica.

“Sfatul Salvamont Arges pentru cei care isi vor petrece sejurul in zona montana argeseana este sa nu incerce sa urce pe traseele inchise si sa ceara informatii salvatorilor montani din zona sau la Dispeceratul National Salvamont, formand 0SALVAMONT. De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuarii excursiei, in asa fel incat sa existe o marja de siguranta de o ora de lumina”, se mai arata in comunicat. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img