joi, 18 aprilie, 2024

Strat nou de zapada in masivele Fagaras si Bucegi

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii au anuntat, luni, ca stratul de zapada la Balea Lac depaseste un metru si jumatate, iar la Varful Omu se apropie de 90 de centimetri, in ultimele 24 de ore depunandu-se aproape zece centimetri de zapada. In masivele Fagaras si Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, riscul producerii de avalanse este insemnat. Si in statiunile din Brasov si de pe Valea Prahovei a nins, stratul de zapada ajungand la cativa centimetri, iar meteorologii spun ca vremea este apropiata de normalul termic al perioadei.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de reprezentantii Centrului Meterologic Regional ”Transilvania Sud” Sibiu, in ultimele 24 de ore vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei.

”Cerul a fost mai mult noros si pe arii extinse s-au semnalat precipitatii mixte, predominant sub forma de ninsoare la peste 1.800 metri. Cantitatile de apa au depasit local 10 litri pe metru patrat si izolat 15 litri pe metru patrat. Vantul a suflat in general moderat, cu intensificari izolate de 40-50 kilometri la ora in zonele inalte. Local s-a semnalat ceata. In zonele joase s-a depus strat nou de zapada de 3 pana la 11 centrimetri, iar in zona inalta stratul a crescut cu 3 pana la 9 centrimetri”, se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, stratul de zapada masoara 153 de centrimetri la Balea Lac, 87 de centimetri la Varful Omu, 11 centimetri la Sinaia, 8 centimetri la Fundata si 3 centimetri la Predeal.
Conditiile meteorologice pot duce la aparitia de avalanse in masivele Fagaras si Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img