vineri, 19 aprilie, 2024

Studentii si elevii cu drept de vot vor avea transport gratuit in perioada 8-12 decembrie

Distribuie:

Publicat:

Studentii si elevii cu drept de vot vor beneficia de transport gratuit pe calea ferata din localitatile in care studiaza in cele de domiciliu si retur in perioada 8-12 decembrie, potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptata marti de Guvern.crie mediafax.ro

 Masura are scopul sa asigure dreptul la vot al elevilor si studentilor si raspunde solicitarii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania, informeaza Executivul prin intermediul unui comunicat de presa.

Calatoria gratuita pe calea ferata se va acorda dus-intors, de la localitatea in care studiaza la localitatea de domiciliu, cu tren regio si interregio, clasa a II-a, in perioada 8-12 decembrie 2016.

Biletul de calatorie se elibereaza la casele de bilete ale statiilor de cale ferata si agentiilor de voiaj, pe baza actului de identitate si a carnetului de elev/student. Este obligatorie procurarea biletului dus-intors, iar pe acesta se va mentiona numele si prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, calitatea elev/student.

 Calatoria de intoarcere se va efectua in zilele de 11 si 12 decembrie.

Sumele necesare asigurarii facilitatilor vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Transporturilor. In prezent, in invatamantul de stat si privat sunt inmatriculati aproximativ 520.000 de studenti (licenta si master).

sursa:mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img