vineri, 19 aprilie, 2024

Studentul din Vaslui, dispărut în mare, la Costineşti, este căutat de o săptămână. Ultimele imagini cu Lucian în viaţă

Distribuie:

Publicat:

Studentul din Vaslui, care a dispărut în mare, la Costineşti, în urmă cu o săptămână, alături de cel mai bun prieten al său, este căutat şi astăzi. Prietenul studentului a fost găsit mort, la trei zile după ce s-a înecat.

Mobilizare generală la malul mării.

Trei echipe de scafandri au reluat căutarea tânărului student din Vaslui care a dispărut în mare acum o săptămână la Costinești.

Salvatorii au cercetat digurile din zonă, unde curenții sunt cei mai puternici.

Tânărul lucra la o terasă din stațiune, iar seara târziu, după ce a terminat programul, a mers cu un prieten să facă o baie în mare şi la scurt timp au dispărut.

În ziua aceea, salvamari arboraseră steagul roșu din cauza valurilor foarte mari. Celălalt tânăr a fost găsit mort după trei zile de căutări.

Tânărul a plecat pe litoral împreună cu prietenul lui să muncească pe timpul verii. Nu de nevoie, ci ca să fie pe cont propriu, recunoaște chiar mama lui.

"Așa simţea el ca copil, să aibă banul lui. Era foarte strângător, să nu cheltuie, ci doar ce trebuia, ce era necesar", spune femeia.

Tânărul lucra la o terasă din Costineşti

Seara târziu, după program, au mers să facă o baie, deși marea era agitată. Niciunul nu s-a mai întors la mal. 

Tânărul căutat acum de salvatori i-a dispărut în apele mării, după ce a încercat să-și salveze prietenul, căruia i s-a făcut rău. Acesta din urmă a fost găsit între stabilopozi, după 3 zile de căutări și înmormântat sâmbăta trecută.

La insistențele mamei, Lucian a fost din nou căutat de salvatori. 14 scafandri au intrat în adâncuri și au verificat digurile, nu doar în stațiunea Costinești, ci au înaintat și spre Tuzla și Olimp.

 "Căutările ar fi trebuit să oprească la 3 zile Noi am insistat căutările să nu să oprească", spune mama tânărului.

În ultimii ani tot mai mulți turiști ignoră avertismentele salvamarilor. Și anul acesta 23 de oameni și-au pierdut viața în apele mării, de la începutul sezonului estival. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img