marți, 19 martie, 2024

Studiile confirma: dozele crescute de vitamina D nu au niciun efect asupra COVID-19

Distribuie:

Publicat:

În urma unui studiu s-a descoperit că dozele crescute de vitamina D nu au niciun efect asupra infectării cu COVID-19.

Cercetătorii s-au întrebat dacă într-adevăr vitamina D ajută evitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2 și diminuarea efectelor noului coronavirus. În urma unui studiu clinic s-a dorit testarea vitaminei D în combaterea bolii. Studiul arată că doze mari de vitamina D nu au niciun efect asupra COVID-19, în special în cazul pacienților spitalizați. Din acest motiv, specialiștii susțin că sunt necesare și alte investigații pentru a determina dacă deficitul de vitamina D este asociat cazurilor severe de COVID-19.

În ultima perioadă s-au făcut numeroase investigații în privința rolului vitaminei D în prevenirea infecțiilor cu SARS-CoV-2 și a complicațiilor produse de noul coronavirus. Acum, un nou studiu al cercetătorilor din Brazilia vine cu un răspuns ceva mai clar în privința celei mai des întâlnite curiozități: ajută vitamina D la prevenirea complicațiilor produse de COVID-19? Potrivit rezultatelor, răspunsul pare să fie ”nu”.

În urma studiului s-a descoperit că dozele mari de vitamina D administrate pacienților din spital, diagnosticați cu o formă severă sau moderată, nu au afectat cursul bolii.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img