vineri, 26 aprilie, 2024

Studiu! Bebelușii capătă anticorpi de la mamă dacă acestea au fost infectate

Distribuie:

Publicat:

Un studiu recent arată că bebelușii capătă anticopri de la mamă dacă aceasta a fost infectată cu coronavirus și s-a vindecat în timpul sarcinii.
 

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că anticorpii dezvoltați de boala Covid-19 se transmit de la mamă la fătul din pântec.

Studiul a fost realizat la Spitalul de Copii din Philadelphia. 

Studii efectuate pe mame gravide
Conform Mediafax și CNN, în cele mai multe cazuri, dacă mama a avut coronavirus iar organismul acesteia a dezvoltat anticorpi, aceștia au fost transmiși și către bebeluș. Prin acest studiu oamenii de știință practic au dovedit că vaccinul anti-coronavirus nu este contra indicat femeilor însărcinate, ba mai mult, acesta ar putea oferi protecție și copiilor ne-născuți.

Un număr de aproximativ 1.400 de mame gravide au participat la acest studiu. Se pare că din 83 de femei însărcinate, în cazul a 72 s-a constatat că anticorpii IgG dezvoltați de coronavirus au fost transferați către bebelușul din pântec. La fel ca și în cazul celorlalte substanțe și nutrienți, anticorpii de coronavirus s-au transferat prin intermediul placentei.

Mai multe decât atât, oamenii de știință spun că nici o mamă care a avut coronavirus nu a transmi boala către bebeluș. Niciun copil nu s-a născut infectat cu Covid-19.

Momentan nu au fost făcute suficiente studii în domeniu care să ateste faptul că vaccinul anti-coronavirus este contra indicat femeilor însărcinate. Gravidele au însă posibilitatea să se vaccineze, însă recomandarea este ca înainte de a lua această decizie să fie consultat un medic specialist. Doctorul va analiza în funcție de fiecare femeie ce riscuri versus ce beneficii există în urma vaccinării anti-Covid-19.

Specialiștii recomandă însă în continuare ca mamele să se vaccineze sezonier anti-gripal atât pentru propria protecție cât și pentru sănătatea copiilor lor. Oamenii de știință mai atrag atenția asupra faptului că nou-născuții sunt vulnerabili în fața oricăror factor externi. 

continuarea pe ziareonline.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img