miercuri, 24 aprilie, 2024

STUDIU Brazilia a permis intentionat raspandirea coronavirului pe teritoriul tarii

Distribuie:

Publicat:

Guvernul brazilian a permis intenționat răspândirea coronavirusului. Asta susține un studiu universitar, așa cum relatează The Mirror.

Președintele Jair Bolsonaro și apropiații săi sunt acuzați că au vrut să infecteze populația Braziliei cu Covid-19. În țara sud-americană numărul de morți din cauza pandemiei a trecut de 222.000 și este în continuă creștere, scrie alephnews.ro.

Centrul de Cercetare în Dreptul Sănătății Publice de la Universitatea din Sao Paulo și Conectas Direitos Humanos a realizat cercetări pentru a susține acuzațiile. Academicii au acumulat date încă din primăvara anului trecut, iar descoperirile lor au apărut în ziarul spaniol El Pais.

Una dintre lucrările universității afirmă: „Cercetările noastre au relevat existența unei strategii instituționale, promovată de guvernul federal, care urmărește intenționat să asigure răspândirea virusului. Rezultatele disipează interpretarea persistentă a faptului că a existat incompetență și neglijență din partea guvernului federal în gestionarea pandemiei. Dimpotrivă, sistematizarea datelor, deși incompletă din cauza lipsei de spațiu pentru publicarea atâtor evenimente, relevă angajamentul și eficiența guvernului în favoarea răspândirii pe scară largă a virusului pe teritoriul brazilian, declarat clar ca având obiectivul reluării activității economice cât mai curând posibil și cu orice preț.”

Datele, prezentate de Deisy Ventura, unul dintre cei mai respectați cărturari din domeniul juridic din Brazilia, au arătat că „majoritatea deceselor ar fi fost evitabile cu o strategie de limitare a bolii și aceasta constituie o încălcare fără precedent a drepturilor brazilienilor la viață și sănătate.”

Jair Bolsanaro, președintele Braziliei, se confruntă cu o presiune intensă în acest moment. Peste 60 de cereri de punere sub acuzare a președintelui au fost prezentate președintelui Camerei Deputaților, Rodrigo Maia. Cel puțin trei dintre acestea au fost trimise către Curtea Penală Internațională.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img