joi, 28 martie, 2024

Studiu Deloitte: Industria băuturilor răcoritoare a contribuit cu peste 3,65 miliarde euro la economia României, în perioada 2017-2020

Distribuie:

Publicat:

Industria băuturilor răcoritoare a contribuit cu peste 3,65 miliarde euro la economia României în perioada 2017-2020, din care peste 1 miliard de euro valoare adăugată brută directă, arată un studiu Deloitte România comandat de Asociaţia Naţională a Băuturilor Răcoritoare.

”Industria băuturilor răcoritoare a contribuit cu peste 3,65 miliarde euro la economia României în perioada 2017-2020, din care peste 1 miliard de euro valoare adăugată brută directă. De asemenea, în acest interval, contribuţia industriei la bugetul de stat se ridică la peste 1 miliard de euro. Acestea sunt principalele concluzii ale unui amplu studiu realizat de Deloitte România şi comandat de ANBR (Asociaţia Naţională a Băuturilor Răcoritoare), care analizează impactul economic şi social al industriei băuturilor răcoritoare din România”, arată asociaţia.

Studiul ”Impactul economic al industriei băuturilor răcoritoare din România” arată că industria de băuturi răcoritoare este în continuă dezvoltare, fapt demonstrat prin dublarea numărului de companii din domeniu active pe piaţa din România între 2010 şi 2019, de la 400 la 800 de companii care îmbuteliază ape minerale, băuturi răcoritoare şi băuturi naturale nealcoolice, potrivit News.ro.

Amprenta socio-economică a industriei de băuturi răcoritoare asupra lanţului valoric este complexă, vizând domenii precum: cultivarea fructelor şi a sfeclei de zahăr (provenite de la fermieri şi producători locali), producerea de ambalaje (prin prelucrarea unor materii prime precum celuloză, metal, plastic şi sticlă), producerea de siropuri, arome sau îndulcitori, depozitarea şi transportul produselor, cercetare şi dezvoltare pentru a crea produse şi servicii inovatoare, industriile creative (publicitate, marketing, software, media), industria de retail sau HORECA.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img