joi, 25 aprilie, 2024

Studiu: este putin probabil ca noul coronavirus sa fie transmis de copii

Distribuie:

Publicat:

Noul coronavirus nu este transmis de copii. Un studiu al Centrului de sanatate pentru Cercetarea si Supravegherea Imunizarii (HCIRS) din New South Wales arată că este probabil că noul coronavirus nu va fie transmis de copii, potrivit The Guardian.

Studiul a fost dezvăluit duminică în Australia, unde premierul Scott Morrison intenționează să redeschidă școlile în ciuda protestelor profesorilor.

Acest nou raport, publicat duminică și citat de șeful serviciilor medicale australiene, arată că este puțin probabil ca minorii să transmită Covid-19 între ei sau adulților.

Pentru acest studiu, transmiterea coronavirusului în școlile din New South Wales și centrele de îngrijire a copiilor a fost examinată între martie și aprilie.

Examinând 18 cazuri de Covid-19 (nouă elevi și nouă angajați) din 15 școli, rezultatele preliminare ale raportului au arătat că doar o școală elementară și un elev de liceu „ar fi putut contracta Covid-19 din cazuri existente în școli”.

„Niciun profesor și niciun membru al echipei nu a contractat Covid-19 de la primele cazuri din școală”, se indică în raport.

Rata scăzută de transmitere a fost înregistrată, chiar dacă 735 de elevi și 128 de angajați ai școlii au fost „contacte strânse” cu cele 18 cazuri.

Noul coronavirus nu este transmis de copii

Rezultatele studiului sunt „preliminare”. „Cu toate acestea, ei sugerează că răspândirea Covid-19 în școlile din NSW a fost foarte limitată.”

Vineri, șeful serviciilor medicale, Brandan Murphy, a citat raportul când a confirmat recomandarea Comitetului principal pentru protecția sănătății australian (AHPPC) de a nu fi nevoie de distanță socială în sălile de clasă.

Sindicatele profesorilor sunt împotriva redeschiderii școlilor, dar Scott Morrison a declarat pentru Sky News că riscul pentru educatori este cancelaria, nu clasa.

AHPPC a trimis, de asemenea, un document vineri, în care se precizează că regulile distanțării sociale nu trebuie respectate în clasă.

Uniunea Educației a declarat că documentul „oferă puține clarificări cu privire la modul în care guvernele vor asigura un mediu de lucru sigur pentru profesori, directori și personalul de sprijin”.

„Este contradictoriu să existe un set de reguli pentru adulții în afara școlii și un altul în interior”, a spus președintele sindicatului, Correna Haythorpe. Uniunea a cerut ca revenirea la cursuri să se facă în mai multe etape.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img