sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Studiu: Vitaminele nu numai ca sunt, de fapt, bani cheltuiti degeaba ci ne si pot crea probleme de sanatate

Distribuie:

Publicat:

Milioane de persoane apeleaza zilnic la vitamine pentru a fi mai bine protejati impotriva bolilor si pentru a-si prelungi viata. Un nou studiu efectuat de-a lungul a cinci ani, concluzioneaza ca suplimentele de vitamine nu numai ca sunt, de fapt, bani cheltuiti degeaba ci ne si pot crea probleme de sanatate!

O echipa de studiu de la Spitalului St. Michael din Toronto au evaluat 179 de studii clinice, publicate intre 2012 si 2017 – cercetari care vizau impactul unei game de vitamine si minerale, printre care calciu, vitamina D si vitamina C asupra bolilor cardiace, accidentelelor vasculare cerebrale si, in general, asupra tuturor cauzelor de deces.

Conform rezultatelor studiului, niciuna dintre vitaminele mentionate amintite anterior nu a  produs vreun beneficiu semnificativ in reducerea acestor afectiuni.

Singurul care a avut ceva efecte pozitive in preventia atacului cerebral a fost acidul folic. In schimb, vitamina B3 si antioxidantii ar putea chiar creste riscul de mortalitate, se mai arata in cercetare.

Oamenii de stiinta cred ca pentru a obtine cu adevarat ceea ce ne dorim, in locul vitaminelor, cel mai bine ar fi sa urmam o dieta echilibrata, cu alimente neprocesate, cat mai naturale, si ne indeamna sa nu dam banii pe suplimente inutile.

Evident, rezultatele studiului nu se aplica persoanelor care au astfel de carente in organism.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img