News Flash:

SUA au adoptat sanctiuni impotriva unor lideri si a unui grup petrolier din Crimeea. Reactia autoritatilor din Crimeea

12 Aprilie 2014
1805 Vizualizari | 0 Comentarii
Statele Unite au introdus, vineri, sanctiuni impotriva a sapte lideri si a unui grup petrolier din Crimeea, suspectati ca ar ameninta "pacea si stabilitatea Ucrainei", a anuntat Departamentul Trezoreriei americane intr-un comunicat. Sanctiunile "nu au nicio valoare" si nu pot "dauna republicii noastre", a declarat ministrul Informatiilor publice al Crimeei, Dmitri Polonski, citat de agentia CrimeaInform.

 "Crimeea este un teritoriu ocupat. Vom continua sa impunem sanctiuni celor care continua sa ameninte integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei", a declarat subsecretarul Trezoreriei SUA insarcinat cu lupta impotriva terorismului si cu informatiile economice, David Cohen.

Potrivit site-ului Trezoreriei, printre oficialii vizati de aceste sanctiuni se numara Rustam Temirgaliev, vicepremierul care a facilitat organizarea referendumului in Crimeea, fostul vicepresedinte al Parlamentului ucrainean Serghei Tekov, precum si primarul Sevastopolului, Aleksei Cialii.

Totodata, Trezoreria mentioneaza ca grupul de petrol si gaze Cernomorneftegaz a fost sanctionat pentru "deturnarea activelor de stat ale Ucrainei".

 "Acesti indivizi si aceasta companie au fost sanctionati pentru implicare in actiuni de subminare a procesului democratic din Ucraina, actiuni care pun in pericol pacea, securitatea, stabilitatea, suveranitatea sau integritatea teritoriala a Ucrainei", adauga Trezoreria americana.

Sanctiunile adoptate vineri se refera la inghetarea activelor celor sapte "lideri separatisti" si a companiei Cernomorneftegaz. De asemenea, companiilor americane le-a fost interzisa orice operatiune financiara care implica aceste persoane.

Autoritatile din Crimeea: Sanctiunile adoptate de SUA "nu au nicio valoare"

Sanctiunile impotriva unor lideri din Crimeea, adoptate vineri de catre Statele Unite, "nu au nicio valoare" si nu pot "dauna republicii noastre", a declarat ministrul Informatiilor publice al Crimeei, Dmitri Polonski, citat de agentia CrimeaInform.

Polonski a afirmat ca aceasta masura a Statelor Unite ar putea fi "neglijata, deoarece nu poate dauna Crimeei si conducerii acesteia".

"Nu ne facem griji, fiindca in ultima perioada am auzit prea multe declaratii privind aplicarea unor sanctiuni impotriva liderilor din Crimeea. Ne-am obisnuit deja", a adaugat el.

Ministrul a subliniat ca aceste sanctiuni, "in prezent, nu au nicio valoare nici pentru Crimeea, nici pentru Rusia". "Intepaturile unor tantari mici nu ne vor putea opri", a apreciat Polonski.

De asemenea, Dmitri Belik, seful administratiei de la Sevastopol, al carui primar, Aleksei Cialii, a fost vizat de sanctiunile americane, a declarat ca "Cialii a reusit sa evite escaladarea conflictului si a asigurat desfasurarea referendumului intr-un mod pasnic", relateaza RIA Novosti.

"Aleksei Cialii a fost ales de popor. Datorita autoritatii sale si a unei politici bine gandite, am organizat un referendum fara represiuni impotriva oponentilor politici, carer au incercat sa tensioneze situatia", a spus Belik.

"Poate ca Occidentul nu-i recunoaste pe liderii nostri, dar noi i-am ales si avem incredere in ei", a adaugat seful administratiei de la Sevastopol.

statele unite trezoreriei sua polonski
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0917 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031268 (s)