News Flash:

SUA au BLOCAT o declaratie a Consiliului de Securitate al ONU, dupa reizbucnirea razboiului israeliano-palestinian

13 Mai 2021
357 Vizualizari | 0 Comentarii
media 151227844034585100

 

Consiliul de Securitate al ONU, care s-a reunit miercuri de urgenţă pe tema conflictului israeliano-palestinain, nu a ajuns la o înelegere asupra unei declaraţii, din cauza unei opoziţii insistente a Statelor Unite, cel mai important susţinător al Israelului, declară diplomaţi pentru AFP.

Statele Unite consideră că acest ”Consiliu de Securitate îşi marchează îngrijorarea prin faptul că se reuneşte şi nu este nevoie de mai mult”, declară AFP, sub protecţia anonimatului, un diplomat, potrivit news.ro.

”Statele Unite par să considere că o declaraţie nu ajută la o dezescaladare” a situaţiei pe teren, declară alt diplomat, tot sub protecţia anonimatului.

Potrivit mai multor surse, o majoritate a celor 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU era în favoarea adoptării unei declaraţii comune în vederea unei scăderi a tensiunilor.

Contactată de AFP, Misiunea Statelor Unite la ONU nu a făcut niciun comentariu.

Statele Unite au refuzat deja, luni, într-o primă reuniune de urgenţă a Consiliului, adoptarea unui text propus de către Tunisia, Norvegia şi China, care îndemna cele două părţi să se abţină de la orice provocare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1044 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042877 (s)