News Flash:

SUA au modificat în secret lansatoarele HIMARS trimise în Ucraina, pentru a împiedica Kievul să tragă în Rusia (WSJ)

6 Decembrie 2022
268 Vizualizari | 0 Comentarii
media 165419021900891200

Statele Unite au modificat în secret lansatoarele de rachete Himars avansate pe care le-au dat Ucrainei, astfel încât acestea să nu poată fi folosite pentru a trage rachete cu rază lungă de acțiune în Rusia, au declarat oficiali americani, o precauție pe care administrația Biden o consideră necesară pentru a reduce riscul unui război mai amplu cu Moscova, potrivit The Wall Street Journal.

Începând cu luna iunie, SUA a furnizat forțelor ucrainene 20 de lansatoare de rachete High Mobility Artillery Rocket System, sau Himars, și un inventar mare de rachete ghidate prin satelit cu o rază de acțiune de aproape 80 de kilometri. Aceste rachete, cunoscute sub numele de Sistemul de rachete cu lansare multiplă ghidată, sau GMLRS, au fost folosite pentru a lovi depozitele de muniție rusești, proviziile logistice și centrele de comandă de pe teritoriul ucrainean.

Dar lansatoarele Himars au o caracteristică unică menită să le împiedice să devină sisteme și mai puternice pe câmpul de luptă. Oficialii americani spun că Pentagonul a modificat lansatoarele astfel încât acestea să nu poată trage rachete cu rază lungă de acțiune, inclusiv rachetele Army Tactical Missile System, sau ATACMS, care au o rază de acțiune de aproape 320 de kilometri.

COnitnuarea pe stiirpesurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0891 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032417 (s)