News Flash:

SUA si Ucraina vor efectua exercitii militare comune

1 Septembrie 2015
1524 Vizualizari | 0 Comentarii
Statele Unite si Ucraina vor efectua manevre navale comune pana pe 12 septembrie in Marea Neagra, in zona oraselor Odesa si Nikolaiev.

La exercitiile denumite Sea Breeze vor participa 2.500 de militari, dintre care aproximativ 1.000 sunt americani, iar alti 500 sunt militari din alte state membre NATO sau partenere ale Aliantei Nord-Atlantice si 1.000 militari ucraineni. Peste 150 de piese vor participa la exercitii, inclusiv submarine, elicoptere, avioane si vehicule militare.

Comandantul Flotei a VI-a, viceamiralul James Foggo vede in aceasta operatiune un prilej de colaborare “cu partenerii nostri si in vederea unei pregatiri serioase pe uscat, in aer si pe mare".

"Sunt sigur ca exercitiile vor conduce la schimburi de experienta pretioase intre marinarii, militarii, aviatorii si puscasii nostri marini, ceea ce va contribui la consolidarea legaturilor si la coeziune regionala", a declarat Foggo, citat de site-ul Naval-Technology.com.

Exercitiile vizeaza manevre de interactiune maritima, lupta antisubmarin si protectia unor nave de mici dimensiuni, precum si simluarea unor operatiuni de consolidare a apararii aeriene, repararea unor pagube si operatiuni de cautare si salvare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1044 (s) | 23 queries | Mysql time :0.040984 (s)