joi, 28 martie, 2024

SUA zboara cu Joe Biden la Casa Alba: Indicii Dow Jones si S&P;500 au inchis la niveluri record

Distribuie:

Publicat:

 

Indicii Dow Jones şi S&P 500 au încheiat tranzacţiile de vineri la niveluri record şi în creştere pe ansamblul săptămâni, în timp ce Nasdaq şi-a revenit, după date sub aşteptări referitoare la angajări care au redus temerile privind o posibilă creştere a dobânzilor, transmite Reuters.

Creşterea numărului de locuri de muncă din SUA a încetinit pe neaşteptate în aprilie, posibil din cauza deficitului de muncitori, potrivit datelor Departamentului Muncii.

Datele au redus unele îngrijorări legate de accelerarea inflaţiei şi posibila majorare a dobânzilor, care, potrivit unor investitori, ar afecta dezvoltarea companiilor cu evaluări mari.

Acţiuni ale unor companii mari, precum Microsoft şi Apple au avansat cu 1,1%, respectiv cu 0,5%, având cea mai mare contribuţie la creşterea indicilor S&P 500 şi Nasdaq.

Indicele Dow Jones a urcat cu 0,66%, S&P 500 cu 0,74%, iar Nasdaq Composite cu 0,88%.

Pe ansamblul săptămânii, indicele Dow a crescut cu 2,7%, cel mai mare avans consemnat din luna martie, indicele S&P 500 a urcat cu 1,2%, consemnând cea mai bună evoluţie de la jumătatea lunii aprilie, în timp ce indicele Nasdaq a scăzut cu 1,5%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img