vineri, 29 martie, 2024

Substanta plina de vitamine si minerale care mentine sanatatea oaselor si supletea pielii

Distribuie:

Publicat:

Seva de mesteacăn este consumată de secole în țările din nordul Europei și în anumite părți ale Chinei, și a devenit foarte populară în ultima perioadă, atât pe continentul european, cât și pe cel american, datorită potențialelor beneficii pentru sănătate.

Seva de mesteacăn este extrasă din copacii care aparțin speciei Betula. Totodată, este folosită ca ingredient în diverse produce cosmetice și de îngrijire a tenului. Află care sunt beneficiile sevei de mesteacăn, cum o poți folosi, precum și contraindicațiile.

Ce este seva de mesteacăn?

Seva de mesteacăn definește substanță extrasă din mesteceni, la începutul primăverii. Pe durata iernii, mestecenii stochează nutrienți care sunt, apoi, eliberați în sevă. Atunci când e extrasă, seva de mesteacăn este incoloră și are un gust ușor dulceag. După două-trei zile de la extragere, seva începe să fermenteze și capătă, astfel, un gust mai acid.

Seva de mesteacăn poate fi consumată ca atare sau folosită în prepararea altor produse, cum ar fi siropuri, bere, vin. În prezent, seva de mesteacăn se găsește cu ușurință, atât online cât și în magazine fizice, în special în cele cu profil fitoterapeutic. Atunci când cumperi sevă de mesteacăn din comerț, este recomandat să optezi pentru un produs fără adaos de zahăr sau arome artificiale, recomandă doc.ro.

Beneficiile sevei de mesteacăn

Deși nu există multe cercetări cu privire la beneficiile sevei de mesteacăn pentru sănătate, specialiștii sunt de acord cu privire la următoarele:

1. Este o sursă bună de nutrienți

Seva de mesteacăn oferă o varietate de nutrienți, în special vitamine și minerale. Pe timpuri, marinarii consumau sevă de mesteacăn pentru a nu se îmbolnăvi de scorbut. Așadar, 300 ml de sevă de mesteacăn conține:
– 9 calorii
– 3 grame carbohidrați
– 3 grame zahăr
– 2% din doza zilnică recomandată de calciu
– 95% din doza zilnică recomandată de magneziu
– 3% din doza zilnică recomandată de zinc
– 130% din doza zilnică recomandată de mangan

Pe lângă acestea, seva de mesteacăn poate conține și urme de fosfor, potasiu, acid folic, vitamina C și cupru. În plus, conține cantități moderate de aminoacizi și cantități importante de antioxidanți polifenoli, care protejează corpul împotriva stresului oxidativ.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img