miercuri, 24 aprilie, 2024

Substante cancerigene, depistate in scutecele pentru bebelusi

Distribuie:

Publicat:

Scutele pentru copii contin substante periculoase, in concentratii mai mari decat cele admise, arata un raport al Agentiei Nationale de Securitate Sanitara din Franta. In scutece au fost gasite erbicide interzise in Uniunea Europeana, clor, hidrocarburi si prea mult parfum.

Ancheta sanitara a vizat 23 de modele de scutece de unica folosinta, cele mai vandute pe piata franceza si toate au picat testul toxicitatii, noteaza digi24.ro. Gerard Lasfargues, oficial guvernamental: Am gasit 12 substante a caror concentratie depaseste nivelul permis. Aceste substante au legatura ori cu parfumul, pe care producatorii il adauga in scutece in scop comercial, ori cu alte substante folosite in procesul de productie.

Mai exact, este vorba de substante cu potential alergen si cancerigen si, desi autoritatile franceze spun ca nu reprezinta un pericol imediat pentru sanatate, specialistii atrag atentia ca pielea bebelusilor este mult mai permeabila. Acest lucru favorizaza o absorbtie mai mare a substantelor care intra in contact cu pielea, mai ales atunci cand este vorba de un mediu umed, asa cum este cazul scutecelor.

Producatorii au fost somati sa vina cu solutii in urmatoarele 15 zile. Potrivit cifrelor oficiale, un copil foloseste in medie, in primii ani de viata, aproximativ 5.000 de scutece de unica folosinta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img