miercuri, 24 aprilie, 2024

Suc de sfecla rosie pentru muschi tonifiati

Distribuie:

Publicat:

Potrivit cercetatorilor din cadrul Universitatii Exeter, sucul din sfecla rosie hraneste muschii, facandu-i sa functioneze mai eficient si marindu-le rezistenta, relateaza Daily Mail. Explicatia cercetatorilor este aceea ca bautura a dublat cantitatea de nitrati din sangele voluntarilor, reducand rata cu care muschii isi folosesc propriile surse de energie. Astfel, si oxigenul ajunge pentru mai mult timp.

Cercetare a fost efectuata pe subiecti cu varste cuprinse intre 19 si 38 de ani, supusi unor exercitii de diferite intensitati. S-a aratat ca jumatate de litru de suc de sfecla rosie pe zi, timp de o saptamana, a marit rezistenta subiectilor cu 16%, acestora luandu-le mai mult pana sa oboseasca.

Dr. Oz afirma ca mai multi dintre pacientii sai au declarat ca sucul de sfecla rosie le ofera energie si vitalitate pe parcursul unei zile. Studiile arata ca acest lucru se datoreaza componentelor sucului de sfecla, care ajuta la îmbunatatirea circulatiei sangelui. „Sucul de sfecla pare sa ajute organismul sa raspunda mai bine la diferite sarcini, balansand nivelul de oxigen consumat si crescand nivelul de rezistenta a corpului.

8 lucruri despre sfecla rosie pe care trebuie sa le stii

Sucul de sfecla este unul dintre alimentele cele mai bogate ca sursa de antioxidanti si nitrati naturali. Nitratii sunt componente care îmbunatatesc circulatia sangvina în corp – inclusiv la nivelul creierului, inimii si muschilor. Acesti nitrati naturali cresc numarul de molecule din vasele de sange si ajuta la deschiderea vaselor, permitand oxigenului sa circule într-o cantitate mai mare, mai ficienta.

În multe cazuri, consumul sfeclei întregi este modalitatea cea mai eficienta de a „profita” de toti nutrientii, fibrele si efectele sanatoase. Totusi, pentru a îmbunatati presiunea si circulatia sangelui, sucul de sfecla este cel mai eficient. Atunci cand gatesti sfecla într-un anumit fel, cantitatea de nutrienti benefici circulatiei sangvine vor scadea. Dar daca consumi un pahar de suc în fiecare dimineata, te vei bucura de efectul sanatos 100%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img