joi, 28 martie, 2024

Suceava: Transport de material lemnos confiscat de poliţişti în urma unor controale în trafic

Distribuie:

Publicat:

Şi în cursul zilei de ieri, poliţiştii au continuat controalele în trafic pentru depistarea celor care încalcă normele legale şi transportă material lemnos fără aviz de însoţire. Au fost confiscat un nou transport de material lemnos cu o valoare de cca. 3000 lei şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 171/2010 modificată.

La data de 19.11.2022, orele 09.13, în timp ce patrula de serviciu din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Mălini acţiona pe linie silvică, pe raza DJ 209 A Pâraie din sat Pâraie, com. Mălini, jud. Suceava, a oprit spre control o autoutilitară condusă de către un bărbat din sat Brăieşti, com. Cornu Luncii, jud. Suceava, care transporta material lemnos fără a deţine documente de provenienţă, motiv pentru care s-a procedat la însoţirea acestuia la Ocolul Silvic Mălini în vederea confiscării cubării şi materialului lemnos.

Totodată, s-a procedat la verificarea transportului de material lemnos în aplicaţia SUMAL, ocazie cu care s-a constat faptul că nu există un aviz de însoţire a materialului lemnos emis pentru autoutilitară.

În urma inventarierii cantităţii de material lemnos a rezultat cantitatea de 4,98 mc material lemnos, respectiv cantitatea de 2,87 mc cherestea răşinoase şi 2,11 mc resturi răşinoase, în valoare totală de 2.754,32 lei.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional conform art. 19/2/a/2 din Legea 171/2010 pentru transportul cantităţii de material lemnos fără documente de provenienţă cu suma de 2.000 lei.

Materialul lemnos confiscat a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Mălini.

– Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 19.11.2022, în jurul orei 17:30, o femeie de 33 ani, din com. Preuteşti, în timp ce conducea atelajul hipo pe un drum comunal, la intersecţia cu D.J. 208 a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 28 ani, din com. Bogdăneşti, care circula pe D.J 208, pe relaţia Fălticeni-Dolhasca.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămare corporală uşoară a femeii de 33 ani, care a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul mun. Fălticeni, unde a fost investigată de către personalul medical, fără a rămâne internată.

Conducătorii de vehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să i se recolteze probe biologice la Spitalul mun. Fălticeni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "vătămare corporală din culpă", faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2 şi 3 C.P.

– La data de 19.11.2022, în jurul orei 17:00, un bărbat în timp ce conducea autoturismul pe DC 11 în loc. Fântâna Mare, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a acroşat un stâlp din lemn de susţinere a cablurilor telefonice.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pasagerei dreapta faţă în autoturism.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să i se recolteze probe biologice la Spitalul mun. Fălticeni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "vătămare corporală din culpă", faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2 şi 3 C.P.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img