sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sucul de portocale – de ce trebuie sa-l eviti daca esti racit

Distribuie:

Publicat:

Sucul de portocale, roșiile, sarea, condimentele și dropsurile pentru dureri în gât nu trebuie consumate excesiv dacă ești răcit.

Sucul de portocale irită mucoasa gâtului, la fel și condimentele, băuturile carbogazoase şi mâncărurile uscate. Nu trebuie să exagerezi nici cu tabletele pentru dureri de gât. 

Dropsurile pentru dureri în gât – cel mult 4 pe zi!

Perioada de incubaţie a unei viroze banale durează 3 zile. În acest timp, apare o mică inflamaţie la nivelul faringelui, însoţită de durere.

Dacă apelezi la dropsuri pentru calmarea durerilor în gât, nu îți autoadministra mai mult de 4 pe zi, iar numărul total al acestora nu trebuie să depăşească 20.

Efectul acestor dropsuri este maxim în primele 3-4 zile, după care gustul, faringele, totul se obişnuieşte cu acel medicament şi efectele nu mai sunt extraordinare după 5-7 zile, spune dr. Ioana Vodă, medic specialist ORL.

Astfel de dropsuri de gât pot să producă o aciditate, o modificare de pH a condiţiilor locale şi, în loc să facă bine, pot să stimuleze alţi germeni pe care noi îi avem în cavitatea bucală, cum ar fi candida.

continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img