News Flash:

Sucul de portocale iti hraneste creierul!

10 August 2015
2282 Vizualizari | 0 Comentarii
Consumul zilnic de suc de portocale "facut in casa", prin urmare in intregime natural, ar imbunatati functiile cerebrale, sustine un studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici de la Universitatea Reading.

Studiul publicat in The American Journal of Clinical Nutrition si preluat de passionsante.be. s-a desfasurat pe persoane varstnice, fara probleme de sanatate deosebite. Ele au consumat zilnic, timp de doua luni, doua pahare mari de suc de portocale "Fresh" (in total 500 de mililitri), foarte bogat in flavanoni, subgrupa de flavonoide, pigmenti cu proprietati antioxidante dovedite.

Urmatoarele opt saptamani, sucul de portocale a fost inlocuit cu o alta bautura, saraca in flavanoni. Inainte si dupa fiecare din aceste perioade, cercetatorii au supus participantii la teste cognitive (memorie, judecata, rezolvarea problemelor, atentie, etc.)

"Functiile cognitive globale s-au imbunatatit semnificativ dupa cele doua luni in care s-a consumat suc extrem de concentrat in flavanoni", arata cercetatorii. Beneficiile nu sunt spectaculoase, dar ele exista in mod real indeosebi in privinta memoriei.

Specialistii apreciaza ca rezultatele ar trebui sa incurajeze o mai buna studiere a efectului alimentelor si al bauturilor bogate in flavanoni asupra capacitatilor cerebrale si mai ales asupra declinului cognitiv. In afara de flavonoide, portocalele au o importanta cantitate de vitamina C si de carotenoide (b
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0983 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044312 (s)