News Flash:

Sucurile acidulate sunt mai periculoase decat se crede

3 Martie 2017
2393 Vizualizari | 0 Comentarii
O echipa internationala de specialisti, din care au facut parte si savanti rusi, au efectuat un studiu privind influenta diferitor alimente asupra microflorei omului. S-a constatat ca cel putin 60 de categorii de produse si diete influenteaza microbiomul.

În studiul desfasurat de catre savantii Universitatii de stat de la Novosibirsk si colegii lor, au participat peste o mie de oameni, ale caror microbioame au fost cercetate detaliat. Totodata, era luata în consideratie starea de sanatate a oamenilor, medicamentele administrate, precum si modul de alimentatie. Participantii la studiu au devenit locuitorii Olandei de Nord.

Astfel, savantii au stabilit ca persoanele ce consuma alimente cu continut sporit de calorii si bauturi carbogazoase dulci au o biodiversitate redusa a microbiomului, fapt ce conduce la aparitia unor riscuri suplimentare pentru sanatatea lor. Totodata, un impact pozitiv asupra microflorei au fructele, legumele si produsele lactate acidulate.

De asemenea, specialistii au depistat ca asupra microbiomului influenteaza 19 tipuri de medicamente. În unele cazuri acest lucru era evident din start (în cazul antibioticelor), iar în altele - nu: de exemplu, savantii au depistat o legatura între microflora si preparatele antidepresive.
Rezultatele acestui studiu au fost prezentate în revista Science, una dintre cele mai prestigioase publicatii.
 
Sursa: ruslekar.info
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016929 (s)