vineri, 26 aprilie, 2024

„Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal”. Prima reacție a lui David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial

Distribuie:

Publicat:

David Poppvici este noua mândrie a României, după ce a devenit dublu campion mondial la 100 și 200 metri liber. Sportivul de 17 ani a făcut primele declarații după victorie și s-a descris drept „un puști care înoată repede”. 

„Sunt un puşti care înoată repede, un tip banal”. Prima reacție a lui David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial
Prima reacție a lui David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial
După ce a devenit dublu campion mondial la 100 și 200 metri liber, la doar 17 ani, David Popovici a făcut primele declarții despre marea victorie. Sportivul a stabilit un record mondial la juniori și a fost felicitat de președintele Klaus Iohannis, dar și de premierul Nicolae Ciucă.

„Sper că v-am făcut pe toţi mândri şi mă bucur că milioane de români au urmărit finala. Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit foarte tare, dar am fost în stare competiţională bună şi mă bucur că pot să mă surprind. Înotul este un sport foarte sănătors şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni", a spus David Popovici la TVR.

Miercuri, 22 iunie 2022, David Popovici, a câştigat medalia de aur la proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, care se desfăşoară la Budapesta. Sportivul român a luat aurul și la 200 m liber. Prin timpul pe care l-a obținut în semifinale, 47.13, Popovici a stabilit un record mondial la juniori. Finala a încheiat-o cu timpul 47.58.

Sportivul de 17 ani, felicitat de președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă
Persoane publice, precum Dani Oțil, l-au felicitat pe campion, iar mesaje oficiale în cinstea victoriei lui Popovici au transmis inclusiv președintele țării Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

„O nouă performanţă de excepţie pentru David Popovici, care a câştigat titlul mondial şi la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David”, a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe Facebook.

„Campion, din nou! Felicitări tânărului nostru înotător David Popovici! Ne bucurăm pentru noua ta performanţă, dublă victorie la probele de 100 şi 200 metri liber la aceeaşi ediţie a Campionatului Mondial, care îţi confirmă talentul şi munca susţinută”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img