vineri, 19 aprilie, 2024

Supa care inlocuieste antibioticele

Distribuie:

Publicat:

Considerat unul dintre cele mai puternice alimente sanatoase cu actiune detoxifianta, usturoiul este un adevarat aliat al sanatatii tale. Cu usturoi poti face o supa care iti sustine imunitatea si regleaza tranzitul intestinal.

Dupa perioada de post, trecerea la alimentatia cu carne atrage anumite probleme mai ales la nivelul tranzitului intestinal. Imunitatea poate fi  vulnerabila in aceasta perioada, astfel ca, in loc sa iei antibiotice, poti incerca sa beneficiezi de avantajele oferite de natura printre care se numara si usturoiul. Consumul de usturoi este indicat mai ales daca te confrunti cu prezenta viermilor intestinali sau anumite afectiuni printre care diabetul, depresia sau chiar si tifosul.

Il gasesti cu usurinta pe rafturile magazinelor atat sub forma cruda (cea mai sanatoasa de altfel), cat si sub forma uscata, praf sau granulat. Atunci cand il alegi in stare cruda, este indicat ca dupa zdrobire sa nu treaca mai mult de 5-10 minute pana la consumare. In felul acesta te vei bucura de toate substantele nutritive pe care le contine. Nu te mai gandi la mirosul sau specific dupa ce l-ai consumat. Poti sa scapi de acest miros foarte usor mestecand cateva frunze proaspete de menta sau de patrunjel.

Printre substantele benefice pe care acesta le contine usturoiul se regaseste alicina. Aceasta are capacitatea de a contribui la dilatarea vaselor sangvine, protejandu-te in felul acesta de cresterea tensiunii arteriale si chiar de un posibil atac vascular cerebral. Avand o actiune diuretica, usturoiul te va ajuta sa scapi de problema retentiei de apa. In usturoiul verde se regaseste o cantitate semnificativa de fitohormoni care ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Nu trebuie trecute cu vederea nici vitaminele continute si anume A, B1, B2, C, cat si mineralele: iod, calciu, siliciu, potasiu. Datorita tuturor substantelor active si benefice continute de usturoi, supa-crema de usturoi este un adevarat elixir. Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Washington, actiunea sa este mult mai puternica decat cea a oricarui antibiotic, fiind un adjuvant in tratarea racelii, a febrei sau a oricarei alte infectii.

In plus, antibioticele luate prea des sau fara recomandarea medicului vor face ca organismul tau sa devina, cu timpul, imun la actiunea lor, pe cand usturoiul poate fi consumat fara niciun fel de problema in ceea ce priveste cantitatea. Calitatile usturoiului antibacteriene si antivirale il transforma intr-un adevarat protector al sanatatii tale. Daca te-ai infruptat din toate bucatele traditionale si vrei sa-ti ajuti corpul sa functioneze corespunzator, opteaza pentru supa-crema de usturoi. Efectele benefice nu vor intarzia sa apara.

sursa: clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img