vineri, 29 martie, 2024

Supercom, operator de salubritate, a luat un imprumut de 70 milioane lei de la EximBank

Distribuie:

Publicat:

EximBank şi compania românească Supercom, jucător pe piaţa serviciilor publice de salubritate şi de management al deşeurilor, au încheiat un acord financiar în valoare de 70 milioane de lei.

"EximBank şi compania românească Supercom, jucător la nivel naţional pe piaţa serviciilor publice de salubritate şi de management al deşeurilor, au încheiat un acord financiar în valoare de 70 milioane de lei. Pachetul financiar structurat de bancă include atât componente de finanţare – care acoperă nevoia de lichidităţi pentru activitatea curentă şi susţine planurile de dezvoltare ale companiei prin credit de investiţii, cât şi de garantare – plafon pentru emiterea de scrisori de garanţie bancară/confort", au informat instituţiile.

Supercom oferă servicii de colectare, transport, tratare şi depozitare deşeuri municipale de la toate categoriile de generatori de deşeuri inclusiv deşeuri abandonate, curăţenie şi întreţinere căi publice şi deszăpezire.

”Prin structurarea acestei facilităţi complexe, EximBank îşi consolidează rolul de instituţie financiară dedicată susţinerii proiectelor din domenii prioritare ale economiei naţionale – precum utilităţile de interes public – şi care răspund în acelaşi timp obiectivelor stabilite de autorităţi din perspectiva pactului ecologic european Green Deal. Avem capacitatea de a mobiliza resurse financiare în condiţii avantajoase pentru companiile care dezvoltă modele de afaceri axate pe utilizarea eficientă a resurselor pentru a reduce impactul asupra mediului şi vom sprijini în continuare iniţiativele firmelor locale care contribuie la susţinerea unei creşteri economice pe baze moderne, eficiente şi competitive în vederea îndeplinirii ţintelor naţionale în domeniu”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank, citat de News.ro.

Compania are o reţea de 31 de puncte de lucru prin care asigură servicii de salubrizare pentru peste 1,5 milioane de locuitori, companii şi instituţii publice.

„Suntem unul dintre cei mai mari operatori din România şi avem o obligaţie faţă de cetăţeni de a investi constant în companie pentru a oferi servicii la cele mai înalte standarde. Recent, Supercom SA şi-a început activitatea în Cluj, una dintre cele mai active regiuni în promovarea şi dezvoltarea proiectelor ecologice. Mai mult decât atât, avem în plan investiţii semnificative pentru dezvoltarea companiei, pentru achiziţia de echipamente performante şi tehnologii specifice industriei care să permită îndeplinirea obiectivelor asumate de România la nivel european. Parteneriatul cu EximBank este un pas important în consolidarea ţintelor României în ceea ce priveşte utilizarea eficientă a resurselor şi reducerea impactului asupra mediului” a declarat Ilie Ionel Ciuclea, preşedinte al Supercom.

Supercom este o companie cu capital 100% românesc şi unul dintre cei mai mari operatori de salubritate din România. Compania îşi desfăşoară activitatea în mod sustenabil în Bucureşti, Cluj, Dâmboviţa, Bistriţa, Hunedoara, Caraş-Severin, Ilfov, Ialomiţa şi Gorj. Supercom şi-a început activitatea în 1990 şi are 30 de ani de experienţă în domeniu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img