News Flash:

Superinvestitia de la Salina de la BACESTI

20 Decembrie 2015
3115 Vizualizari | 1 Comentarii
Conducerea Centrului de Asistenta Medico-Sociala din Bacesti a finalizat amenajarea in cadrul unitatii a unui spatiu pentru salino-terapie. Finantata de Consiliul Judetean Vaslui, institutia medico-sociala a beneficiat in cursul acestui an, de o serie de investitii care privesc atat partea medicala, cat si cea administrativa.

 "Cu sprijinul Consiliului Judetean, am avut un buget mai mare fata de alti ani. Pentru imbunatatirea serviciilor medicale, am amenajat un spatiu de salino-terapie, care urmeaza fie dat in folosinta la inceputul anului viitor. Am reusit sa finalizam lucrarile de amenajare, astfel incat, de anul viitor, persoanele din centru sa se poata bucura de beneficiile acestei mici saline. Urmeaza sa angajaam un medic pneumolog, dar si specilialistii cu care lucram acum au competentele necesare pentru a le recomanda beneficiarilor un astfel de tratament. Am adus sare de la Salina Praid si sare rosie de Himalaya, ambele cunoscute pentru proprietatile lor deosebite in tratarea unor afectiuni respiratorii", a afirmat Ion Briscaru, directorul Centrului de Asistenta Medico Sociala Bacesti.

Acesta a precizat ca o componenta foarte importanta in tratarea pacientilor care ajung in centru este terapia de tip ocupational, motiv pentru care s-au facut o serie de investitii si la acest capitol. Centrul de Asistenta Medico Sociala Bacesti are rolul de a acorda servicii de ingrijire, servicii medicale, precum si servicii sociale persoanelor cu afectiuni cronice care necesita permanent sau temporar supraveghere, asistare, ingrijire, tratament si care, din cauza unor motive de natura economica, fizica, psihica sau sociala, nu au posibilitatea sa-si asigure nevoile sociale si sa-si dezvolte propriile capacitati si competente pentru reintegrare sociala.


Unitatea medicala a reusit sa-si extinda activitatea prin realizarea unei constructii moderne, care se intinde pe o suprafata de 1.200 de metri patrati, cu fonduri europene. Centrul are o capacitate de 101 paturi, fiind dotat cu sali de recuperare, cabinete medicale, dormitoare si bai moderne, spatii de socializare si sali de mese. Centrul are in ingrijire 97 de beneficiari cu diverse afectiuni.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013319 (s)