joi, 28 martie, 2024

Surpriză în sondajele din SUA: Donald Trump l-ar învinge pe Joe Biden într-o nouă cursă prezidențială

Distribuie:

Publicat:

Cel mai nou sondaj din SUA îl plasează pe fostul președinte Donald Trump drept favorit pentru a câștiga alegerile din 2024 din SUA, devansându-l pe Joe Biden, președintele în funcție, transmite Newsweek.

Un sondaj național realizat de Emerson College a constatat că, dacă cei doi contracandidați din 2020 ar trebui să se înfrunte din nou în 2024, Trump ar fi preferatul americanilor, cu 47%, față de 46% cât are Biden.

Dintre democrații chestionați, 60% au declarat că îl vor vedea pe Biden drept candidatul la președinția din 2024, în timp ce 39% au spus că ar prefera să fie altcineva.

Dintre alegătorii republicani chestionați, 67 la sută au declarat că vor vota pentru Trump în ipotetice alegeri primare ale GOP cu alți șapte candidați, inclusiv guvernatorul Floridei, Ron DeSantis (singurul candidat care a obținut sprijin de două cifre, la 10 la sută, când fostul președinte este în cursă), fostul vicepreședinte Mike Pence, senatorul de Texas Ted Cruz și fostul guvernator din Carolina de Sud și fostul ambasador al ONU Nikki Haley.

Când este plasat cap la cap într-o ipotetică cursă prezidențială din 2024, Biden este favorit să câștige împotriva tuturor celorlalți contestatori republicani, inclusiv a lui DeSantis.

Când Emerson a efectuat precedentul sondajul, în februarie, ratingul de aprobare al lui Biden era de 49%, în timp ce dezaprobarea era de 39%, cu 12% nehotărâți. Gradul de aprobare al lui Biden a scăzut de când Statele Unite au finalizat etapele finale ale retragerii din Afganistan.

Sondajul a arătat că majoritatea (68%) dintre americani consideră că SUA au pierdut războiul din Afganistan, în timp ce 32% credeau că SUA au câștigat. Întrebați care președinte poartă cea mai mare responsabilitate pentru războiul din Afganistan, 49% au considerat că fostul președinte republican George W. Bush, care a trimis inițial trupele acolo în 2001. Biden a ocupat locul al doilea, cu 24%, urmat de Barack Obama cu 18% și Trump cu 10 la sută.

De când a pierdut alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, Trump, un președinte cu un mandat, a oferit o serie de indicii că ar putea încerca să candideze din nou în 2024.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img