marți, 23 aprilie, 2024

Surpriza in Dieselgate

Distribuie:

Publicat:

Daca in SUA sunt obligati sa plateasca daune soferilor care detin masini afectate de scandalul Dieselgate, cei de la VW nu se asteapta la acelasi lucru in Europa. Se pare ca pe Batranul Continent legislatia nu interzice „ingineria” la care au apelat germanii pentru a obtine alte rezultate la testele de emisii.

Intr-un material publicat astazi de Reuters, grupul german dezvaluie motivul pentru care clientii din SUA sunt tratati diferit fata de cei din Europa cand vine vorba despre despagubiri. Astfel, daca americanilor le sunt rascumparate in unele cazuri masinile contra sumei integrale platite la achizitie, europenii nu vor avea parte de acelasi tratament.

Motivul: legislatia europeana este mult mai permisiva cu incercarile constructorilor auto de a „fenta” testele de consum si emisii. Atat de permisiva, incat, spun oficialii Volkswagen, compania nu poate fi acuzata efectiv in justitie de incalcarea vreunei legi.

„Software-ul pe care il contineau vehiculele cu motoare EA-189 (n.r. motoarele diesel afectate) nu reprezinta un sistem ilegal conform legilor europene”, declara oficialii Grupului VW citati de Reuters.

Potrivit constructorului german, Volkswagen va continua totusi sa colaboreze cu autoritatile si modifica masinile dotate cu motoarele in cauza „din bunavointa”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img