joi, 25 aprilie, 2024

Surpriza lunii aprilie! Romanii vor beneficia de o minivacanta

Distribuie:

Publicat:

Fie ca lucreaza la stat sau in privat, salariatii cu program normal, adica de luni pana vineri, vor beneficia, in aprilie, de o minivacanta. Vor fi patru zile libere, daca nu chiar sase!

Codul muncii precizeaza ca prima si a doua zi de Paste, adica duminica si luni, sunt nelucratoare. Avand insa in vedere ca lista zilelor libere a fost extinsa anul trecut, cand Vinerea Marea a fost declarata sarbatoare legala, minivacanta va dura patru zile. Prin urmare, intre 26 si 29 aprilie angajatii nu vor merge la serviciu.

Mai mult, la doua zile dupa incheierea acestei minivacante este 1 mai (Ziua muncii), cand nu se lucreaza. Ca atare, daca Guvernul decide sa faca punte intre aceste zile nelucratoare, o parte dintre salariatii din Romania ar putea beneficia de o minivacanta de sase zile.

Legislatia in vigoare obliga angajatorii sa acorde timp liber salariatilor in zilele nelucratoare de sarbatoare legala, dar exista si categorii de angajati care trebuie sa se prezinte la munca chiar si in aceste zile. Este vorba despre cei care activeaza in unitati sanitare sau de alimentatie publica, dar si in institutii, intreprinderi cu foc continuu. In cazul acestora din urma, angajatorii trebuie sa le acorde compensatii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img