News Flash:

Surse de finantare pentru IMM-urile vasluiene

6 Mai 2014
1550 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) – Filiala Vaslui anunta lansarea unui nou program de finantare a IMM-urilor. Operatiunea de finantare “Programul de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii” a fost aprobatã prin OUG 92/2013.

 Programul este operational, in prezent FNGCIMM primind deja solicitãri de garantare de la Banca Italo-Romena, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Banca Carpatica si CEC Bank. Programul oferã antreprenorilor posibilitatea de a accesa linii de credit pentru capital de lucru in valoare de maxim 5.000.000 lei/IMM, garantate de catre FNGCIMM in procent de maxim 50% din valoarea finantarii, exceptand dobanzile, comisioanele si spezele bancare, pe o perioadã de maxim 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni.

Sumele din linia de credit pot fi utilizate numai pentru finantarea capitalului de lucru, neputand fi utilizate pentru refinantarea altor credite in derulare ale beneficiarului. Costul total al finantarii este dat de rata dobanzii Robor plus maxim 3,5/an la care se adaugã prima de garantare datoratã de cãtre beneficiar de 1,99% pe an din valoarea garantiei aprobate, fiind probabil cea mai ieftinã creditare de pe piata. FNGCIMM asigurã accesul la finantari, prin acordarea de garantii pentru credite sau scrisori de garantie bancarã, dorind sã se pozitioneze ca un partener puternic al celor care propun un proiect viabil, dar care nu au suficiente garantii proprii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045339 (s)