vineri, 29 martie, 2024

Surse: Iata care ar putea fi ministrii preferati de premierul Tudose in locul celor remaniati

Distribuie:

Publicat:

Comitetul Executiv al PSD se reuneste joi, la ora 17.00, pentru a decide si valida lista ministrilor care vor fi inlocuiti.

Se vechiculeaza deja primele nume pentru inlocuirea ministrilor care ar urma sa fie remaniati. Potrivit unor surse, locul lui Sevil Shhaideh de la Dezvoltare urmeaza sa fie luat de vicepremierul Marcel Ciolacu, unul dintre apropiatii lui Dragnea, dar aflat intr-o relatie stransa si cu Tudose. De asemenea, Marius Nica ar putea sa o inlocuiasca pe Rovana Plumb la Misterul Fondurilor Europene, iar Gabriel Vlase ar urma sa ocupe portofoliul de la Transporturi.

Marius Nica este vehiculat ca inlocuitor al Rovanei Plumb, a fost ministru al Fondurilor Europene in cabinetul Ponta, iar Gabriel Vlase, vehiculat ca inlocuitor al lui Razvan Cuc este vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Mihai Tudose doreste sa remanieze in primul rand ministrii cu probleme penale: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie. Primii doi sunt implicati in dosarul Belina, iar ultimul e acuzat ca ar fi aranjat un concurs, pentru a angaja apropiati la ministerul pe care il conduce. In cadrul intalnirii dintre Tudose si Dragnea s-a convenit sa plece Shaidehh si Plumb. In ceea ce priveste plecarea lui Vioerel Ilie se asteapta decizia ALDE.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, intrebat daca ia in calcul demisia celor doi ministri cu probleme penale ai partidului, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, ca nu el trebuie sa le demisioneze. Prim-ministrul Mihai Tudose a explicat miercuri, la Parlament, de ce a cerut demisia din Guvern a ministrilor cu probleme penale Sevil Shhaideh si Rovana Plumb: pentru ca cele doua sunt in relatie directa cu Bruxelles-ul, iar perceptia acolo este cu totul alta decat realitatea de la Bucuresti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img